Algemene voorwaarden
Artikel 1. Toepassingsgebied
Solvarte is een groepering van advocaten met zetel te 2600 Berchem, Grotesteenweg 417 en is geregistreerd bij de Balie van Antwerpen. Waar er in deze Algemene Voorwaarden verwezen wordt naar Solvarte, wordt er verwezen naar de advocaten en aangestelden werkzaam binnen de groepering.
Deze algemene voorwaarden (de Algemene Voorwaarden) zijn van toepassing ten aanzien van het cliënteel van de advocaten die deel uitmaken van de advocaten groepering Solvarte op het geheel van de dienstverlening zoals geleverd door de aan Solvarte verbonden advocaten en aangestelden.
Met dienstverlening wordt verwezen naar het verstrekken van juridische diensten in de meest ruime zin, zoals onder meer de juridische advisering, de juridische bijstand, bijstand bij expertises, optreden als lasthebber, de vertegenwoordiging en/of bijstand bij onderhandelingen, vertegenwoordiging en/of bijstand bij het voeren van procedures en het oplossen van geschillen en dit zowel in België als daarbuiten (hierna verder aangemerkt als de Diensten).
Het cliënteel bevat alle afnemers van de Diensten van Solvarte, ongeacht de juridische verschijningsvorm (ie natuurlijke persoon, rechtspersoon, groepering van personen) en de geografische locatie van de afnemer (de afnemer van de Diensten in deze Algemene Voorwaarden verder aangeduid als de Cliënt).
De Cliënt die een beroep doet op de Diensten van Solvarte wordt geacht deze Algemene Voorwaarden te hebben gelezen, ontvangen en aanvaard. Deze Algemene Voorwaarden vormen het kader en maken derhalve deel uit van de contractuele relatie tussen Solvarte en zijn Cliënt (de Contractuele Relatie), deze Contractuele Relatie komt tot stand van zodra de Diensten aanvangen. De uitvoering van de Diensten betreffen allen inspanningsverbintenissen en geen resultaatsverbintenissen. Solvarte zal bij de uitvoering van de Diensten steeds streven naar het meest optimale resultaat en dit in het belang van de Cliënt.
Artikel 2. Tegenstrijdige en afwijkende voorwaarden
Tenzij uitdrukkelijk anders overeengekomen, zullen in geval van tegenstrijdigheid tussen de tekst van deze Algemene Voorwaarden en de tekst van de voorwaarden van de Cliënt, deze Algemene Voorwaarden steeds primeren op de voorwaarden van de Cliënt (ongeacht de vorm waaronder en waarin deze aan Solvarte werden verstrekt). Eventuele afspraken tussen de Cliënt en Solvarte die afwijken van één of meer bedingen van deze Algemene Voorwaarden zullen enkel het beding of de bedingen vervangen waarvan zij afwijken zodat de overige bedingen onverkort van toepassing blijven.
Artikel 3. Samenwerking en informatie
De Cliënt verstrekt, zowel bij de aanvang van de Contractuele Relatie als tijdens de duur ervan, desgevallend op verzoek, stipt alle informatie die vereist is om de optimale uitvoering van zijn dienstverlening mogelijk te maken. Solvarte is niet aansprakelijk voor schade die zou voortvloeien uit onjuiste of onvolledige informatie verstrekt door de Cliënt. Solvarte informeert de Cliënt regelmatig over het verloop van de behandeling van het dossier.
Wanneer Solvarte gehouden is om (krachtens de wet, deontologische regels of anderszins) een voorafgaandelijk of ander cliëntenonderzoek te verrichten, zal de Cliënt steeds alle informatie, documenten en ondersteunende bewijsstukken aanleveren die door Solvarte gevraagd worden. Ingeval van niet- medewerking vanwege de Cliënt, houdt Solvarte zich het recht voor om het verstrekken van juridische diensten te beëindigen, ongeacht of er reeds diensten werden verricht voorafgaand aan de niet- medewerking en onverminderd de verplichting in hoofde van de Cliënt tot vergoeding van de reeds verrichte Diensten en eventuele bijkomende kosten en schade welke het gevolg is van deze niet-medewerking.
Wanneer de Cliënt documenten bezorgt aan Solvarte waaruit blijkt dat vervaltermijnen lopen, zal Solvarte enkel verantwoordelijk zijn deze op te volgen, wanneer zij uitdrukkelijk heeft bevestigd om tijdig het nodige te doen. Dit kan niet worden afgeleid uit het stilzwijgen van Solvarte.
Alle informatie dient uitsluitend per e-mail te worden bezorgd aan Solvarte, tenzij de omvang of uitzonderlijke omstandigheden dit niet mogelijk maken. In voorkomend geval wordt elke overhandiging van fysieke stukken, geacht kopies te zijn en geen originelen.
Wanneer Solvarte vraagt of de Cliënt akkoord is met de inhoud van bepaalde documenten en de Cliënt niet binnen een redelijke termijn of vooropgestelde termijn antwoordt, wordt de Cliënt geacht akkoord te gaan met de inhoud van het document als ook met de logische gevolg handelingen (zoals neerleggen van de conclusie, neerleggen verzoekschrift, bezorgen overeenkomst aan de tegenpartij, etc).
Artikel 4. Derden dienstverstrekkers
De Cliënt gaat akkoord dat Solvarte voor specifieke of gespecialiseerde opdrachten een beroep kan doen op andere derden dienstverstrekkers (zoals onder meer, maar niet beperkt tot gerechtsdeurwaarders, accountants, revisoren, deskundigen, notarissen, vertalers en andere bijzondere experten) voor de uitvoering van de Diensten. Solvarte heeft het mandaat, als lasthebber, om voornoemde derden dienstverstrekkers opdrachten te verlenen in naam en voor rekening van de Cliënt, in welk geval de factuur van de dienstverstrekker waarop beroep wordt gedaan op naam van de Cliënt kan uitgereikt worden en die factuur door de Cliënt rechtstreeks in handen van de betrokken dienstverstrekker dient te worden voldaan.
Artikel 5. Kosten en erelonen
Solvarte zal zijn werkzaamheden, administratiekosten en voorgeschoten kosten in het kader van het verstrekken van de Diensten maandelijks doorrekenen aan de Cliënt d.m.v. een staat van erelonen en kosten (de Factuur). Tenzij anders overeengekomen werd, worden de Diensten aangerekend op basis van een overeengekomen uurtarief, dat tevens wordt vastgelegd rekening houdend met de aard, de complexiteit, de inzet en het dringend karakter van de Diensten. Solvarte en de Cliënt kunnen in aanvulling op het ereloon ook een vergoeding overeenkomen die afhankelijk is van het bereikte resultaat van de geleverde Diensten. Het overeengekomen uurtarief bevat alle kantoorkosten, zoals printkosten, postkosten, telefoonkosten (echter met uitsluiting van de verplaatsingskosten welke steeds worden aangerekend aan EUR 0,50 per kilometer te rekenen vanaf de zetel van Solvarte). Dit overeengekomen uurtarief bevat niet de kosten en vergoedingen verschuldigd aan derden dienstverstrekkers. Solvarte en de Cliënt kunnen voor bepaalde Diensten ook een vaste prijs overeenkomen al dan niet aangevuld met een vergoeding die afhankelijk is van het bereikte resultaat.
In het kader van procedures zal 50% van de ontvangen RPV aangerekend worden als aanvullende vergoeding gebaseerd op het bereikte resultaat.
In het kader van overnames zal Solvarte een bijkomende variabele vergoeding aanrekenen van 1% op de koopprijs indien zij de Koper of de Verkoper heeft aangeleverd.
Indien de Cliënt niet akkoord gaat met de Factuur dient hij deze binnen de vijftien dagen na de factuurdatum gemotiveerd te protesteren per e-mail naar de dominus litis van het dossier. Indien de Cliënt zulk een tijdig en gemotiveerd protest nalaat, zal de Factuur van rechtswege een onbetwist karakter verkrijgen. Bij niet-betaling voor de vervaldatum van de Factuur wordt er van rechtswege een forfaitaire schadevergoeding van 10% aangerekend op het openstaande bedrag (met een minimum van EUR 75,00) en zal een interestvoet van 12% worden toegepast op het openstaande bedrag en dit vanaf de vervaldatum tot datum van volledige betaling en dit onverminderd het recht van Solvarte om eventuele invorderingskosten eveneens te verhalen op de Cliënt. De exceptie van niet-uitvoering wordt uitgesloten in hoofde van de Cliënt, de Cliënt is met andere woorden niet gerechtigd zijn betaling van een openstaande Factuur te schorsen indien hij meent dat Solvarte bepaalde Diensten nog niet zou hebben uitgevoerd.
In geval van niet-betaling voor de vervaldatum van de Factuur, heeft Solvarte tevens het recht om hetzij de uitvoering van haar Diensten in alle dossiers met de betrokken Cliënt te schorsen tot op het ogenblik dat alle vervallen Facturen integraal zijn betaald, hetzij om de Contractuele Relatie met de Cliënt met onmiddellijke ingang te beëindigen.
Solvarte kan nooit aansprakelijk worden gesteld voor de schade die zou voortvloeien uit de schorsing van zijn Diensten of de beëindiging van de Contractuele Relatie als gevolg van niet-betaling voor de vervaldatum van een Factuur van de Cliënt.
Wanneer de prestaties worden verdeeld over verschillende partijen (bv: twee verkopers), zal ieder van deze partijen een deel gefactureerd worden, doch zullen deze partijen hoofdelijk gehouden zijn voor de betaling van voormelde prestaties waarvoor de erelonen over hun verdeeld worden.
Indien de Cliënt vraagt om prestaties te factureren aan een derde partij, al dan niet verbonden, is Solvarte gerechtigd dit te weigeren. Indien Solvarte toch akkoord zou gaan, zal de Cliënt hoe dan ook hoofdelijk gehouden zijn tot de betaling van de factuur.
Artikel 6. Derdengelden
Solvarte stort alle bedragen die hij voor haar de Cliënt ontvangt binnen de kortst mogelijke tijd door aan de Cliënt, tenzij anders overeengekomen. Indien Solvarte een bedrag niet onmiddellijk kan doorstorten, verwittigt zij de Cliënt van de ontvangst van het bedrag en brengt zij hem op de hoogte van de reden waarom het bedrag niet wordt doorgestort. Solvarte mag op de bedragen die hij ontvangt voor rekening van de Cliënt sommen inhouden tot dekking van de bedragen die de Cliënt aan haar verschuldigd is. Hij brengt de Cliënt hiervan op de hoogte. Solvarte stort alle bedragen die zij van de Cliënt ontvangt voor rekening van derden onmiddellijk door aan deze derden. Solvarte houdt zelf geen derdenrekening aan, maar haar advocaten wel.
Artikel 7. Aansprakelijkheid
Alle advocaten verbonden aan Solvarte zijn advocaten ingeschreven bij de Balie te Antwerpen en derhalve verzekerd in beroepsaansprakelijkheid via een collectieve verzekering ‘burgerrechtelijke beroepsaansprakelijkheid’, afgesloten door de Orde van Vlaamse Balies (de Verzekering).
De advocaten verbonden aan Solvarte zijn niet hoofdelijk en niet ondeelbaar aansprakelijk. Iedere advocaat is met andere woorden enkel aansprakelijk voor de prestaties die hij heeft verricht en overeenkomstig de voorwaarden en modaliteiten zoals hieronder uiteengezet.
De totale aansprakelijkheid van alle advocaten verbonden aan Solvarte is zowel ratione materiae als ratione summae beperkt tot de risico’s en de bedragen die gedekt worden door de Verzekering. Indien de Verzekering de schade niet dekt, wordt de totale aansprakelijkheid van de betrokken advocaten, zowel contractueel als buitencontractueel, zelfs bij grove fout, beperkt in hoofdsom, kosten en intresten tot het bedrag excl. btw dat werd aangerekend in het dossier waarin de aansprakelijkheid wordt weerhouden, en bij gebreke aan dergelijk dossier tot maximaal EUR 3.000,00 per schadegeval en EUR 10.000,00 in totaal. De betrokken advocaat kan onder geen enkel beding aansprakelijk gesteld worden voor indirecte schade, gevolgschade, gebruiksderving of winstderving geleden door de Cliënt of door derden.
Met betrekking tot specifieke dossiers, bijvoorbeeld op het vlak van risico-management of in het kader van een overname kunnen in gezamenlijk overleg tussen de betrokken advocaat en de Cliënt bijkomende afspraken worden gemaakt met betrekking tot de verzekerde aansprakelijkheid van de betrokken advocaat. In samenspraak met de Cliënt kan de betrokken advocaat een bijkomende verzekeringspolis onderschrijven met een grotere dekking die is toegespitst op de concrete risico's in een welbepaald dossier.
Niettegenstaande Solvarte redelijke inspanningen levert om zijn online content, e-mails en bijlagen te vrijwaren van virussen of andere defecten die computers of een IT systeem kunnen affecteren, blijft het steeds de verantwoordelijkheid van de Cliënt om ervoor te zorgen dat gepaste maatregelen bestaan teneinde de computers en het IT systeem van de Cliënt tegen dergelijke virussen of defecten te beschermen. Solvarte aanvaardt geen aansprakelijkheid voor enig verlies of schade die het gevolg is van het ontvangen of gebruiken van elektronische communicatie afkomstig van Solvarte.
Artikel 8. Intellectuele eigendomsrechten
Het is de Cliënt niet toegestaan om de door Solvarte gemaakte adviezen, nota’s,. contracten, processtukken, documenten en alle andere intellectuele werkzaamheden ongeacht in welke vorm, zonder zijn voorafgaandelijke schriftelijke toestemming, zelf of met behulp van derden te vermenigvuldigen, openbaar te maken of op welke wijze ook te gebruiken, andere dan in het kader van de aan Solvarte toegekende opdracht.
Artikel 9. Beëindiging van de Contractuele Relatie
Zowel de Cliënt als Solvarte hebben het recht om de Contractuele Relatie te allen tijde met onmiddellijke ingang en zonder motivering te beëindigen. Solvarte is niet aansprakelijk voor de schade die zou voortvloeien uit zijn beëindiging van de Contractuele Relatie met de Cliënt.
Als het dossier wordt afgesloten wordt de Cliënt hiervan schriftelijk ingelicht door Solvarte. De Cliënt is verplicht om alle openstaande vergoedingen gerelateerd aan de Diensten en kosten tot op de datum van beëindiging van de contractuele relatie te voldoen.
Solvarte archiveert na beëindiging van elke opdracht het dossier en bewaart dit vervolgens voor een periode van vijf (5) jaar. Originele documenten kunnen aan de Cliënt terugbezorgd worden en dienen desgevallend door hem te worden gearchiveerd. Na voormelde periode van vijf (5) jaar heeft Solvarte het recht om het dossier te vernietigen.
Artikel 10. Wijziging
Solvarte behoudt zich het recht voor om deze Algemene Voorwaarden te allen tijde te wijzigen. Mochten niettemin één of meerdere bepalingen van deze overeenkomst nietig of ongeldig zijn, dan tast deze nietigheid of ongeldigheid de geldigheid van de overige bepalingen en van het overblijvende gedeelte van de Contractuele Relatie niet aan.
Bepalingen die door nietigheid aangetast of ongeldig zouden zijn, blijven bindend voor het gedeelte ervan dat wettelijk is toegelaten. Partijen verbinden er zich toe om bepalingen die nietig of ongeldig zouden zijn te vervangen door geldige bepalingen die de bedoeling van partijen zo dicht mogelijk benaderen.
Artikel 11. Toepasselijk recht en bevoegde rechtbank
De Contractuele Relatie tussen Solvarte en de Cliënt wordt steeds beheerst door het Belgische recht. Elk geschil betreffende de geldigheid, de interpretatie of de uitvoering van de Contractuele Relatie zal uitsluitend beslecht worden door de rechtbank Antwerpen, afdeling Antwerpen.
Privacyverklaring overeenkomst en marketing
Uw persoonsgegevens (naam, bedrijfsnaam, e-mailadres, telefoon) worden door DBRN Business Law BVverwerkt, voor klantenbeheer op basis van de contractuele relatie als gevolg van uw opdracht/geplaatste bestelling, in het kader van diverse wettelijke plichten (onze aansprakelijkheid, bewaarplicht, boekhoudwet) en voor direct marketing (om u eventueel nieuwe diensten aan te bieden) op basis van ons gerechtvaardigd belang om te ondernemen. De verwerking gebeurt steeds door de zaakvoerder.
Wij delen U mee dat lopende de aan ons verleende opdracht/uitvoering van geplaatste bestelling, wij Uw gegevens niet kunnen wissen teneinde onze diensten te waarborgen. Na de beëindiging van de opdracht (eventueel door U), zijn wij verplicht Uw persoonsgegevens nog 10 jaar te bewaren in het kader van op ons van toepassing zijnde wettelijke plichten. De gegevens die wij alsdan van U bewaren en archiveren, zullen enkel de noodzakelijke zijn in het kader van de wettelijke plicht.
Wij dienen U er attent op te maken dat Uw persoonsgegevens door ons aan derde instanties kunnen worden meegedeeld in het kader van de aan ons verleende opdracht en in uitvoering van een wettelijke plicht. U kan ons steeds raadplegen hierover en wij zullen U alsdan meedelen bij welke instantie Uw gegevens zich bevinden.
Indien u niet wil dat wij uw gegevens verwerken met het oog op direct marketing, volstaat het ons dat mee te delen op info@solvarte.be. Via dat adres kan u ook altijd vragen welke gegevens wij over u verwerken en ze laten verbeteren of laten wissen (dit laatste voor zover als mogelijk in het kader van de verleende opdracht/geplaatste bestelling en de wet).
Indien Uw aan ons overgedragen gegevens niet juist zouden zijn en U vraagt om correctie, kan U steeds, binnen de mate van het mogelijke, vragen dat de verwerking van de gegevens wordt beperkt.
Alle diensten die in het kader van de aan U door de Algemene Verordening Gegevensverwerking verleende rechten worden uitgevoerd, zijn, binnen de mate van het redelijke, kosteloos.
Als u het niet eens bent met de manier waarop wij uw gegevens verwerken, kan u zich wenden tot de Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer (Drukpersstraat 35 te 1000 Brussel).
Disclaimer
Het onderstaande is van toepassing op de webpagina die u op dit ogenblik bekijkt. Door de webpagina te gebruiken, gaat u automatisch akkoord met deze disclaimer.
De aanwezige inhoud op deze website (teksten, beeldmateriaal en links) is door DBRN Business Law BV met de grootst mogelijke zorg samengesteld om de correctheid ervan te verzekeren. DBRN Business Law BV kan echter niet aansprakelijkheid worden gesteld voor schade die kan ontstaan als gevolg van mogelijk onjuiste of onvolledige informatie.
DBRN Business Law BV is gerechtigd om te allen tijde wijzigingen of correcties aan te brengen aan de aanwezige inhoud, alsook het geheel of een gedeelte ervan te verwijderen.
DBRN Business Law BV is niet verantwoordelijk voor de aanwezige inhoud op bestanden die aan deze website zijn gekoppeld of op andere websites waarnaar wordt verwezen.
Op de aanwezige inhoud op deze website rust van rechtswege een auteursrecht en alle toepasselijke intellectuele eigendomsrechten blijven dus behouden. De inhoud of delen daarvan mogen niet worden gereproduceerd of worden gebruikt op publiek toegankelijke plaatsen, zonder voorgaande schriftelijke toestemming van DBRN Business Law BV. Niet-geautoriseerd of oneigenlijk gebruik van de aanwezige inhoud of delen daarvan vormen een inbreuk daarop.
Indien u nog vragen of twijfels heeft, neem dan gerust contact op met DBRN Business Law BV. U vindt de contactgegevens op de contactpagina van deze website.
Cookie policy
Wat is een cookie?
Wij maken op deze website gebruik van cookies. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website wordt meegestuurd en door uw browser op uw harde schrijf van uw computer wordt opgeslagen. De daarin opgeslagen informatie kan bij een volgend bezoek weer naar onze servers teruggestuurd worden.
Gebruik van sessie cookies
Met behulp van een sessie cookie kunnen wij zien welke onderdelen van de website je met dit bezoek hebt bekeken. Wij kunnen onze dienst daardoor zoveel mogelijk aanpassen op het surfgedrag van onze bezoekers. Deze cookies worden automatisch verwijderd zodra je jouw webbrowser afsluit.
Google Analytics
Via onze website wordt een cookie geplaatst van het Amerikaanse bedrijf Google, als deel van de “Analytics”-dienst. Wij gebruiken deze dienst om bij te houden en rapportages te krijgen over hoe bezoekers de website gebruiken. Google kan deze informatie aan derden verschaffen indien Google hiertoe wettelijk wordt verplicht, of voor zover derden de informatie namens Google verwerken. Wij hebben hier geen invloed op. Wij hebben Google niet toegestaan de verkregen analytics informatie te gebruiken voor andere Google diensten.
De informatie die Google verzamelt wordt zo veel mogelijk geanonimiseerd. Uw IP-adres wordt nadrukkelijk niet meegegeven. De informatie wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google stelt zich te houden aan de Privacy Shield principles en is aangesloten bij het Privacy Shield-programma van het Amerikaanse Ministerie van Handel. Dit houdt in dat er sprake is van een passend beschermingsniveau voor de verwerking van eventuele persoonsgegevens.
Op onze website zijn buttons opgenomen om webpagina’s te kunnen promoten (“liken”) of delen (“tweeten”) op sociale netwerken als Facebook en Twitter. Deze buttons werken door middel van stukjes code die van Facebook respectievelijk Twitter zelf afkomstig zijn. Door middel van deze code worden cookies geplaatst. Wij hebben daar geen invloed op. Leest u de privacyverklaring van Facebook respectievelijk van Twitter (welke regelmatig kunnen wijzigen) om te lezen wat zij met uw (persoons)gegevens doen die zij via deze cookies verwerken.
De informatie die ze verzamelen wordt zo veel mogelijk geanonimiseerd. De informatie wordt overgebracht naar en door Twitter, Facebook, Google + en LinkedIn opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. LinkedIn, Twitter, Facebook en Google + stellen zich te houden aan de Privacy Shield principes en zijn aangesloten bij het Privacy Shield-programma van het Amerikaanse Ministerie van Handel. Dit houdt in dat er sprake is van een passend beschermingsniveau voor de verwerking van eventuele persoonsgegevens.
Recht op inzage en correctie of verwijdering van jouw gegevens
Je hebt het recht om te vragen om inzage in en correctie of verwijdering van jouw gegevens. Zie hiervoor onze contactpagina. Om misbruik te voorkomen kunnen wij je daarbij vragen om je adequaat te identificeren. Wanneer het gaat om inzage in persoonsgegevens gekoppeld aan een cookie, dien je een kopie van het cookie in kwestie mee te sturen. Je kunt deze terug vinden in de instellingen van je browser.
In- en uitschakelen van cookies en verwijdering daarvan
Meer informatie omtrent het in- en uitschakelen en het verwijderen van cookies kan je vinden in de instructies en/of met behulp van de Help-functie van jouw browser.
Verwijderen van tracking cookies geplaatst door derden
Sommige tracking cookies worden geplaatst door derden die onder meer via onze website advertenties aan je vertonen. Deze cookies kan je centraal verwijderen via Your Online Choices zodat ze niet bij een website van een derde teruggeplaatst worden.
Meer informatie over cookies?
Op de volgende websites kan je meer informatie over cookies vinden:
Cookies and you: https://www.cookiesandyou.com
Your Online Choices: http://www.youronlinechoices.eu
Anti-witwas
Als advocaten van SOLVARTE u bijstaan in het kader van financiële verrichtingen of verrichtingen in verband met onroerend goed, moeten we specifieke wettelijke en deontologische regels naleven die tot doel hebben om het witwassen van geld en de financiering van terrorisme tegen te gaan.
Alvorens we u in dat geval als cliënt kunnen aannemen, moeten we eerst uw identiteit en die van uw eventuele lasthebbers en uiteindelijke begunstigden (UBO’s) controleren. Ook uw kenmerken en het doel en de aard van de opdracht die u ons toevertrouwt, moeten we beoordelen. Die waakzaamheids-verplichtingen gelden eveneens tijdens de uitvoering van onze opdracht, en alle andere opdrachten die u nog ons zou toevertrouwen. De kosten van die administratieve verplichtingen worden verrekend in het ereloon.
Om ons toe te laten die verplichtingen na te leven, moet u ons meteen de nodige informatie aanleveren wanneer we u daar om vragen. Doen er zich wijzigingen voor die uw status kunnen beïnvloeden, dan levert u die gegevens meteen uit eigen beweging aan. De informatie die u ons meedeelt, verwerken we en bewaren we gedurende een periode van 10 jaar te rekenen vanaf het einde van onze zakelijke relatie of de laatste opdracht die u ons toevertrouwt. Voor meer informatie over de gegevensbeschermingsaspecten van onze verplichtingen onder de witwaspreventie-regelgeving, verwijzen we naar onze privacy policy.
Als u nalaat ons de nodige informatie te bezorgen, kunnen we u niet als cliënt aannemen en/of zijn we genoodzaakt onze werkzaamheden voor u onmiddellijk te beëindigen. We zijn niet aansprakelijk voor enige schade die daaruit voortvloeit. Bovendien heeft de beëindiging van onze werkzaamheden geen invloed op de al gepresteerde en factureerbare prestaties.
Wanneer we bij de uitvoering van onze opdracht feiten vaststellen waarvan we weten of vermoeden dat ze verband houden met het witwassen van geld of met de financiering van terrorisme, moeten we dit onmiddellijk melden aan de stafhouder, behalve wanneer we u juridisch advies verlenen of u verdedigen of vertegenwoordigen in verband met een rechtsgeding. De stafhouder zal vervolgens beslissen of hij onze melding moet overmaken aan de Cel voor Financiële Informatieverwerking. In het geval van een melding zijn we ook verplicht om onze werkzaamheden voor u onmiddellijk te beëindigen, zonder u van de reden hiervoor te mogen inlichten. Dat is bij wet verboden. Verder kan u ons niet aansprakelijk stellen voor de meldingen die we te goeder trouw aan de Cel voor Financiële Informatieverwerking overmaken.
Deze verplichtingen doen uiteraard geen afbreuk aan het beroepsgeheim dat de relatie tussen de cliënt en zijn advocaat blijft kenmerken.